Godinama se poznaju i sarađuju, ali od danas će ta saradnja biti još lakša i efikasnija. Tako poljoprivrednici i mali preduzetnici u Stocu doživljavaju otvaranje terenskog ureda Mikrofina u njihovom gradu, zahvaljujući kojem će svoje poslove obavljati brže, bez putovanja i dodatnih troškova.

Kancelariju u Stocu otvorili smo da bismo bili dostupni svim klijentima koji su do sada morali u Čapljinu, kažu u Mikrofinu, naglašavajući da stolačka opština broji više od 10.000 ljudi, mahom okrenutih poljoprivredi. Mnogi od njih koji nisu bili konkurentni u bankama pokrenuli su proizvodnju ili svoj biznis upravo zahvaljujući sredstvima iz Mikrofina i zato smo, kažu u ovom mikrokreditnom  društvu čiji je menadžment danas došao na otvaranje, sa Stočanima stari znanci.

„I ovdje se pokazalo da gdje god se Mikrofin pojavio, pojavili su se i uslovi za lakše kreditiranje i dolazak do sredstava, a zahvaljujući tome ovaj poljoprivredni kraj je dodatno oživio. Mnogo je ljudi koji ovdje žive isključivo od poljoprivrede i prvu saradnju imali su sa nama, kao prvim i jedinim mikrokreditnim društvom na ovom prostoru. Zato volimo da kažemo da smo stari znanci, pa i prijatelji, i zato nam je posebno drago što smo danas otvorili ured u Stocu“, kaže Slobodan Savić, šef filijale Mikrofina u Trebinju, u sklopu kojeg će poslovati i stolačka kancelarija.

Sa uredom u Stocu, Mikrofin sada broji 105 poslovnica širom Bosne i Hercegovine, a širenje te mreže predstavlja nastavak strategije kojom se unapređuje životni standard stanovništva, kroz finansiranje njihovih investicionih i tekućih potreba, naglašava Savić. Pokazalo se da je bilo sasvim ispravno staviti fokus na poljoprivredu i mala i srednja preduzeća, ali i na neregistrovane poljoprivrednike i preduzetnike koji drugačije ne bi mogli do neophodnih sredstava.

“Našoj filijali do sada je pripadalo pet kancelarija – Trebinje, Ljubinje, Bileća, Gacko i Nevesinje, a od danas je tu i Stolac. Kao lider u mikrokreditnom sektoru sa više od 26 godina iskustva i više od 70.000 zadovoljnih klijenata, i u ovom kraju smo lideri na tržištu, a u Trebinju posluje i MF banka, takođe članica MF grupe. Izuzetno smo zadovoljni činjenicom da smo stekli veliki ugled kod klijenata i izgradili odnos uzajamnog povjerenja i poštovanja. Zbog svega toga, trudili smo se da kroz društveno odgovorno poslovanje ulažemo u zajednicu, prije svega u škole i razvoj djece”, kaže Savić.

Takođe napominje da je Mikrofin uključen i u GEFF - evropski program energetske efikasnosti, zahvaljujući čemu stanovništvo može lakše i do sredstava za ove namjene.

“Kroz saradnju sa brojnim trgovačkim lancima i prodajnim objektima, a uz pomoć robnih kredita koje nudimo, stanovništvu olakšavamo i neke ozbiljnije i veće kupovine i nabavke. Od samog starta, pa do danas, jednostavno smo okrenuti čovjeku i njegovim potrebama”, kaže Savić.

Zaposleni u kancelariji u Stocu koja se nalazi na adresi Hrvatskih branitelja b.b, na usluzi su svojim klijentima i svim zainteresovanima radnim danima od 8 do 16 sati ili telefonom na broj 036/853-770.

Sva prava zadržava Mikrofin, Banja Luka.