Trebinje - Udruženje za pomoć i podršku djeci i licima sa poteškoćama u razvoju „Sunce nam je zajedničko", koje već 24 godine nudi neophodne usluge djeci i omladini s poteškoćama u razvoju u Trebinju, nedavno je dobilo novi objekat. Međutim, da bi ovaj objekat bio potpuno operativan i otvoren za sve korisnike, bilo je potrebno osigurati dodatni namještaj. S obzirom na ovu potrebu, Udruženje se obratilo MKD Mikrofinu za pomoć.

MKD Mikrofin, prepoznavši važnost misije i rada Udruženja, brzo je reagovao i donirao dio potrebnog namještaja, doprinoseći tako boljem i kvalitetnijem okruženju za sve korisnike Udruženja.

Ovom povodom,  Slobodan Savić, šef filijale Trebinje, izjavio je: „Za Mikrofin je uvijek bilo bitno da stoji uz one koji pružaju neprocjenjivu podršku u našoj zajednici. Udruženje „Sunce nam je zajedničko“ godinama čini upravo to. Ponosni smo što možemo da damo svoj doprinos i olakšamo rad ovako važnoj instituciji."

MKD Mikrofin nastavlja da pruža podršku zajednicama širom Bosne i Hercegovine, stavljajući naglasak na one inicijative koje čine razliku u životima onih koji su najranjiviji.

 

 

 

Sva prava zadržava Mikrofin, Banja Luka.