Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ je podržalo talentovane učenike Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine

Bijeljina, 16.10.2023. godine – Mikrofin, vodeće mikrokreditno društvo u BiH, prepoznao je potencijal i talenat mladih u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine. Sa 995 učenika raspoređenih u 38 odjeljenja, škola se posebno ponosi odjeljenjem tehničara informacionih tehnologija gdje su svi učenici, njih 27, nosioci Vukove diplome. Osim toga, učenici ove škole postižu zapažene rezultate na takmičenjima iz fizike, matematike i programiranja, a nedavno su izrazili ambiciju da prošire svoje znanje kroz osnivanje sekcije posvećene mikrokontrolerima.

Prepoznajući značaj praktičnog obrazovanja i rada na stvarnim projektima, Mikrofin je donirao opremu za rad i funkcionisanje nove sekcije, omogućivši učenicima da steknu praksu na projektima sa PIC mikrokontrolerima i Arduinom. Osim donacije opreme, Mikrofin ističe važnost ove inicijative s nadom da će motivisati i druge da prepoznaju i podrže talentovane mlade ljude i njihove ideje.

Povodom donacije, Dragana Rodić, šef filijale Bijeljina, izjavila je: „U Mikrofinu uvijek podržavamo obrazovanje i inovacije, posebno kada su u pitanju mladi talenti poput učenika Tehničke škole „Mihajlo Pupin“. Ponosni smo što možemo doprinijeti njihovom razvoju i pružiti sredstva koja će im omogućiti da svoje ideje pretvore u stvarnost. Pozivamo i druge organizacije i pojedince da se pridruže i podrže ovu sjajnu inicijativu.“

Kroz više od 25 godina postojanja, MKD Mikrofin kontinuirano pruža podršku lokalnim zajednicama širom BiH. Poseban naglasak stavlja na podršku školama, vrtićima i drugim institucijama posvećenim razvoju i edukaciji najmlađih. Svaka donacija od strane Mikrofina predstavlja odraz njihove nepokolebljive posvećenosti unapređenju lokalnih zajednica i investiranju u budućnost narednih generacija.

 

 

 

Sva prava zadržava Mikrofin, Banja Luka.