A+ A A-

Osnovna škola „Sveti Sava“ jedna je od najbrojnijh škola na području opštine Istočno Sarajevo i dugi niz godina ima problem sa smještajnim kapacitetom, posebno imajući u vidu da se broj učenika iz godine u godinu povećava.

Prateći rad osnovnih škola i njihovih potreba, kompanija Mikrofin je prepoznala gorući problem ove škole i odlučila da pomogne.

Adnan Hajdarević, šef poslovnice Mikrofina u Sarajevu i Nataša Mijatović, regionalni menadžer uručili su im danas opremu u vidu školskih klupa i stolica za opremanje jedne od postojećih učionica u vrijednosti od 2000 konvertibilnih maraka.

Mi ne možemo da obezbijedimo dodatni prostor školi, ali ono što možemo jeste da im boravak u trenutnim prostorijama učinimo što ugodnijim i inspirativnijim za rad i učenje. Osim toga, veliki broj naših klijenata šalje svoju djecu u ovu školu pa smo sa te strane osjećali dodatnu obavezu i odgovornost da pomognemo“, istakao je Hajdarević.

Donaciju Mikrofina je u ime škole primila Danijela Mrda, direktorica škole zahvalivši se pri tome na uručenoj opremi i interesovanju Mikrofina.

Brojnost učenika naše škole je pokazatelj koliko ubrzano naša opština raste. Ono što mogu da najavim je da ćemo u narednom periodu započeti dogradnju školskog objekta i izgradnju senzorne sobe za djecu sa posebnim potrebama“ istakla je Mrda.

Osnovna škola „Sveti Sava“ je jedina škola na području opštine Istočno Sarajevo koju trenutno pohađa 997 učenika i nastava se odvija u dva objekta: Centralnoj školi u Lukavici i područnoj školi u Tilavi. Škola je osnovana 1992. godine, a ove godine obilježava jubilej 25 godina postojanja.

2017 Mikrokreditno društvo Mikrofin, Banja Luka

Pretraga