A+ A A-

 MF Konkurs Slider FIN02

Povodom 20 godina uspješnog poslovanja, Mikrokreditno društvo „Mikrofin" raspisuje nagradni Konkurs za osnovne škole i učenike: Nije faca ko hejt baca - pokaži svima snagu dugarstva.

OPIS AKTIVNOSTI

Konkurs je namijenjen učenicima osnovnih škola, s ciljem da ih se podstakne na razmišljanje o drugarstvu i proaktivno djelovanje u situacijama vršnjačkog nasilja.

U fokusu teme su afirmacija drugarstva i stvaranje zdrave atmosfere, odnosno borba protiv vršnjačkog nasilja. Pozivamo učenike da nam, bez predrasuda, a uz pomoć svojih učitelja i nastavnika, na kreativan način ispričaju svoju priču o prijateljstvu u kojoj prijatelji mogu da budu slični ili da se razlikuju.

Učenici mogu poslati radove u 4 kategorije:

1. Video-klip – kratki film ili muzički video ne duži od 3 minute. Može se snimati moblilnim telefonom.

2. Najbolji multimedijalni rad – strip, animacija, aplikacija, kolaž.

3. Najbolji literarni rad – priča, esej, poema, rep, novinarski tekst.

4. Najbolja inicijativa ili program – aktivnost koja nije obuhvaćena drugim kategorijama, a koja promoviše drugarstvo i vrijednosti koje se suprotstavljaju vršnjačkom nasilju.

NASLOV/SLOGAN

Slogan konkursa prilagođen je uzrasnoj grupi u kojoj je, prema istraživanjima, pojava vršnjačkog nasilja najzastupljenija (12 do 15 godina) „Nije faca ko hejt baca“, obuhvatajući ovim i vrlo aktuelnu pojavu nasilja među vršnjacima na internetu. Podslogan je „Pokaži svima snagu drugarstva“.

 NAGRADNI FOND

Pobjednički timovi osvajaju nagrade za svoje osnovne škole, kao i pojedinačne nagrade za svakog člana tima. Nagrade za škole predstavljaju opremu za nastavne kabinete ili školsku biblioteku* u vrijednosti od:

1. mjesto – 5.000 KM,

2. mjesto – 3.000 KM,

3. mjesto – 2.000 KM.

*Nagrada može biti iskorišćena za drugu intervenciju potrebnu za poboljšanje kvaliteta nastave u školi, ali novac ne može biti uplaćen na račun.

TEHNIČKI USLOVI

U zaglavlјu svakog rada obavezno treba navesti sljedeće podatke: naziv teme, članove tima (ime, prezime, razred), ime i adresu škole; ime, telefon i elektronsku adresu nastavnika-mentora.Tim se sastoji od najmanje tri učenika uz pratnju nastavnika/mentora. Jedna škola može poslati projekte u više kategorija. 

Radovi bez ovih podataka neće se uzimati u obzir.

  1. Radove dostaviti najkasnije do 31. decembra 2017. godine.
  2. Radovi  koji budu pristigli poslije predviđenog roka neće biti uzeti u razmatranje.
  3. O rezultatima Konkursa i završnoj svečanosti dodjele nagrada svi učesnici će biti obaviješteni najkasnije do  1. marta 2018. godine.
  4. Radove možete poslati na adresu: MKD „Mikrofin" (Za konkurs), Vase Pelagića 22, 78000 Banja Luka, ili na email adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
    Radove takođe možete dostaviti u najbližu poslovnicu Mikrofina i oni će biti proslijeđeni u Centralu.

SELEKCIJA

Radove bira četvoročlana komisija, koju čine tri vanjska stručna saradnika i jedan predstavnik Uprave MKD „Mikrofin".

 

2017 Mikrokreditno društvo Mikrofin, Banja Luka

Pretraga