A+ A A-

Štićenici „Centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama“ iz Zenice dobili su danas nove igračke i didaktičku opremu potrebnu za rad koju su im povodom obilježavanja svog jubileja, 20 godina postojanja, uručili predstavnici kompanije Mikrofin.

Opremu je uručila Sanja Babić-Halilović, Šefica filijale Mikrofina u Zenici, ne skrivajući svoje zadovoljstvo zbog ove donacije i njenog humanog cilja.

Drago mi je što smo bili u prilici pomoći Centru jer znamo koliko im je svaka pomoć važna. Sve što sam vidjela danas uvjerilo me u to da ustanove poput ove igraju vrlo važnu ulogu u životu svih njihovih štićenika, i zbog toga ova donacija ima za nas još veću vrijednost“, istakla je Halilovićeva. Ona je dodala da će Mikrofin i dalje nastaviti pomagati onima kojima je pomoć potrebna, sa posebnim naglaskom na djecu i ustanove koje se bave njhovim potrebama.

Kanita Sarajlić, vršilac dužnosti direktora Centra zahvalila se na donaciji i naglasila da će oprema koristiti radnicima kao i djeci da obogate svoje svakodnevne radne i zabavne aktivnosti.

Javna ustanova „Centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama“ broji oko 300 djece sa posebnim potrebama. Osnovan je 2014. godine s ciljem pružanja adekvatne edukacije i rehabilitacije kako djece, tako i odraslih osoba sa posebnim potrebama. Centar svojim uslugama u mnogome olakšava integraciju ovih osoba u društveni život zajednice.

Mikrofin gaji tradiciju ulaganja u društvenu zajednicu, posebno u projekte koji za cilj imaju zdrav razvoj djece i sretno odrastanje. Godišnje ova kompanija uruči oko 30 pojedinačnih donacija, a ove godine u njihov redovni donatorski program uključena je i izgradnja savremenih dječijih igrališta u pet gradova širom BiH.

2017 Mikrokreditno društvo Mikrofin, Banja Luka

Pretraga