A+ A A-

Od nove školske godine, prostorije učenika koji koriste usluge produženog boravka u Osnovnoj školi „Hrasno“ u Sarajevu obogaćene su novim projektorom i ugaonom garniturom kako bi im boravak u školi protekao što ugodnije.

Ovu opremu u vrijednosti od 1500 KM uručili su im danas predstavnici kompanije Mikrofin, predvođeni Adnanom Hajdarevićem, šefom poslovnice Mikrofina u Sarajevu.

Ovo je bio naš način da učenicima Osnovne škole „Hrasno“ poželimo sretan početak i uspješnu novu školsku godinu. Današnja donacija je prva donacija Mikrofina u ovoj opštini, ali sigurno ne i posljednja. Pratimo potrebe naše zajednice i gdje god budemo mogli rado ćemo pomoći“, istakao je Hajdarević.

Direktor škole, Sejdo Mrvić, izrazio je zahvalnost za donaciju koja znatno olakšava boravak učenika u vannastavnim satima: „Broj učenika u produženom boravku je povećan od ove godine, a samostalno nismo bili u mogućnosti da prostorije opremimo osnovnim sredstvima za rad. U tom smislu, veoma smo zahvalni Mikrofinu što je prepoznao važnost našeg zahtjeva i potrebe ove djece“.

Osnovna škola „Hrasno“ je sagrađena 1959. godine, a ono po čemu je prepoznatljiva od svog osnivanja jeste izuzetno veliki broj djece, tačnije 730 učenika, zbog čega predstavlja jednu od najvećih škola na području grada Sarajeva.

Mikrofin godišnje uruči oko 30 donacija, pretežno vaspitno-obrazovnim ustanovama za djecu i mlade, a ove godine će pokloniti savremena dječija igrališta u pet gradova Bosne i Hercegovine. Prva dva igrališta su već otvorena u Prijedoru i Banjaluci, a do kraja godine očekuje se izgradnja još tri.

2017 Mikrokreditno društvo Mikrofin, Banja Luka

Pretraga