A+ A A-

Predstavnici „Mikrofina“, vodeće mikrofinansijske institucije u BiH, uručili su danas u Banjoj Luci donaciju Građevinskoj školi.

 

Građevinska škola Banja Luka je osnovana 1939. godine, kao arhitektonsko-građevinski odsjek u sklopu Tehničke škole. Danas ova škola broji 500 učenika, a nastava u školi je organizovana kroz tri smjera četvrtog stepena, gdje se obrazuju učenici u struci građevinski tehničar, arhitektonski tehničar i geodetski tehničar, i dva smjera trećeg stepena, u okviru kojih se obrazuju učenici za zanimanja zidar i armirač betonirac.

Mikrofin nastavlja praksu ulaganja u vaspitno-obrazovne institucije, koje su već 10 godina naš primarni fokus kada se radi o donacijama. Kao firma poslujemo odgovorno i nastojimo da što više uložimo u zajednicu u kojoj radimo, a smatramo da je ulaganje u obrazovanje najbolji način da se poboljša kvalitet života u našem društvu. Građevinska škola nam se obratila s molbom da im pomognemo pri opremanju informatičkog kabineta i ja se nadam da će naša današnja donacija unaprijediti izvođenje nastave u ovoj školi“, izjavila je Radmila Bjeljac, izvršna direktorica Mikrofina.

Nastavnici su sa učenicima izložili radove koji predstavljaju tehnološku inovaciju i kreativnost učenika škole. Direktor Građevinske škole, Ljuban Bajić izrazio je zahvalnost i pozvao druge kompanije da pomognu ovoj srednjoj školi:

Zahvalni smo Mikrofinu za pokazano razumijevanje. Ova donacija će nam omogućiti da unaprijedimo nastavu iz predmeta Primjena računara, koja ima za cilj da osposobi učenike za savremene uslove biroa, izvođačkih firmi itd. Gotovo svi stručni predmeti zahtijevaju modernu informatičku opremu koju sami ne možemo obezbijediti, pa bih ovom prilikom pozvao i druga preduzeća koja su u mogućnosti da nam pomognu sličnim donacijama“.

Današnja donacija predstavlja jednu u nizu brojnih akcija pomoći društvenoj zajednici, po kojima je naša kompanija prepoznatljiva. Mikrofin godišnje uruči oko 30 donacija osnovnim i srednjim školama, vrtićima i udruženjima koja se bave razvojem djece. Ove godine broj donacija širom BiH je povećan jer obilježavamo 20 gdina uspješnog poslovanja.

2017 Mikrokreditno društvo Mikrofin, Banja Luka

Pretraga