A+ A A-

Osnovna škola u Bužimu osnovana je 1922. godine. Danas ova škola broji 1500 učenika koji nastavu pohađaju u objektu centralne škole u Bužimu i nekoliko područnih škola.

Predstavnici Mikrokreditnog društva „Mikrofin“ odazvali su se na molbu škole i odlučili da pomognu donacijom u vidu opreme za kabinet geografije i nastavnih sredstava za izvođenje nastave iz matematike. Donaciju u vrijednosti od 1600 KM je uručio Jasmin Beširević, Šef filijale Mikrofina u Bihaću.

U Mikrofinu pridajemo veliku važnost brizi koja se pruža djeci i mladima, tako da gotovo sve naše donacije idu školama i vrtićima. Izuzetno nam je drago što smo u prilici da i školi u Bužimu pomognemo u opremanju kabineta opremom koja im je neophodna za rad u nastavi,“ izjavio je Beširević.

Direktorica OŠ „Bužim“ Jasmira Mehić zahvalila se na ukazanoj pažnji i pomoći.

U ime svih učenika, nastavnika, roditelja i u lično ime zahvaljujem Mikrofinu, jer će korištenjem ovih pomagala nastava biti znatno kvalitetnija. Nadamo se i budućoj uspješnoj saradnji”, izjavila je.

Uviđajući važnost ranog razvoja za budući uspjeh djece, Mikrofin godišnje uruči oko 30 pojedinačnih donacija. Najveći broj njih ide vrtićima, osnovnim i srednjim školama, a sadržaj donacija obuhvata učionički namještaj, nastavna i didaktička sredstva, knjige, laboratorijske instrumente i drugi materijal neophodan za kvalitetno odvijanje nastave. 

 

2017 Mikrokreditno društvo Mikrofin, Banja Luka

Pretraga